Selecteer een pagina

Ben je van plan om je woning opnieuw in te richten en zou je graag een landelijke interieur willen creëren, maar weet je niet goed hoe? Dan kunnen deze handige tips die je hieronder terugvindt zeker en vast helpen!

Vergeet de essentie niet
Een landelijk interieur is geïnspireerd door het leven op het platteland. Bij een landelijk interieur draait het om gezelligheid, warmte en rust. Het is dus belangrijk dat je daar mee rekening houdt wanneer je van plan bent om je interieur landelijk te gaan inrichten. Zorg ervoor dat je interieur dus gezelligheid en warmte zal uitstralen, dat doe je door de juiste keuze van kleuren en materialen. Hieronder vind je meer informatie.

Welke materialen gebruik je voor een landelijk interieur?
Hout vind je veel terug in de natuur en daarom is dit ook het materiaal dat het meest gebruikt wordt bij een landelijk interieur. Het voordeel van het gebruik van hout is dat het eenvoudig te bewerken is maar ook duurzaam. Hout is dus voor verschillende redenen een goede keuze. Bovendien zorgt hout voor het juiste effect. Door hout te gebruiken straalt je interieur warmte en gezelligheid uit. Hout kan je gebruiken voor de meubels, en ook voor de vloeren, plafonds en de wanden. Wil je je interieur wat extra karakter geven? Kies dan voor robuuste houten meubels. In een landelijk interieur wordt als bekleding vaak stof gebruikt, omdat het knusheid uitstraalt. Zo kan je gebruik maken van stoffen zetels, kussen, tapijten en lampenkappen. Ook leder kan zeker in een landelijk interieur. Voor de vloer gebruikt men vaak ruwe stenen tegels en het meubelbeslag kan zowel in het zwart als in het koper of messing. Kies voor zwarte scharnieren voor een authentieke uitstraling!

Kies de juiste kleuren
Het juiste kleurgebruik is erg belangrijk om een landelijk interieur te creëren. Kies niet voor felle of contrasterende kleuren die je zou kiezen voor een modern interieur. Bij een landelijk interieur draait het om gezelligheid en om die reden wordt er gebruik gemaakt van zachte tinten. Aardtinten zijn daarbij een goed idee. Aardtinten kunnen zijn: gebroken wit, licht grijs, beige, enzovoort. Als je extra kleur wilt toevoegen dan kies je het best voor milde pasteltinten. De meubels zijn beter niet geverfd, zodat je de prachtige houtstructuur beter kunt zien.

Ook het kiezen van de juiste vormen is belangrijk
Bij een landelijk interieur maakt men niet zo zeer gebruik van rechte of strakke vormen die je terugvindt in een modern interieur. Een landelijk interieur gaat eerder gebruik maken van sierlijke lijnen. Deze sierlijke lijnen creëer je door stoelen met extra decoratieve lijsten en kasten met speelse patronen te kiezen. Overdrijf hier niet in, want de rust en authenticiteit moeten immers behouden blijven.

Details zijn erg belangrijk in een landelijk interieur
In een landelijk interieur mogen decoratiestukken zeker niet ontbreken. Welke decoratiestukken moet je dan kiezen? Er zijn veel verschillende mogelijkheden, maar zorg ervoor dat de decoratiestukken in natuurlijke tinten gemaakt zijn. Je kan als mooi detail ook zwarte scharnieren gebruiken. Zwarte scharnieren zorgen namelijk voor een authentieke uitstraling!