Houten vloeren zijn een klassieke en populaire keuze. Ze zijn tijdloos, natuurlijk en mooi en kunnen gecombineerd worden met bijna elke inrichting en interieurstijl. Bovendien zijn houten vloeren gemakkelijk schoon te houden en stofvrij. Slechts vegen, stofzuigen of dweilen met een vochtige dweil of doek is alles wat nodig is voor een regelmatige schoonmaakbeurt. Dit maakt houten vloeren een goede vloerkeuze voor gezinnen met kinderen en huisdieren.

Houten vloeren brengen warmte

Houten vloeren van Bax Houthandel brengen natuurlijke warmte in uw woonkamer. Combineert u deze met een mooi karpet kunt u de sfeer van welzijn verhogen en tegelijkertijd zorgen voor interessante en opwindende contrasten. Omdat de woonkamer vaak de grootste kamer in een huis is, biedt het een breed scala aan ontwerpmogelijkheden. Zo komen brede planken het beste tot zijn recht in een grote ruimte. Terwijl smallere planken het ruimtelijke gevoel in kleinere ruimtes wat vergroot.

Geschikt voor mensen met allergieën

Allergieën zijn beschavingsziektes die steeds meer kinderen en volwassenen treft. De strijd ertegen gaat niet alleen over de juiste behandeling, maar vooral over een juiste levensstijl. Het gebruik van de juiste materialen kan allergieën verminderen. De grondstof waaruit de vloer wordt gemaakt, is zeer belangrijk. Tapijt als vloerbedekking wordt ten strengste afgeraden. Gladde oppervlakken zijn gemakkelijk schoon te houden. Vaak wordt voor plavuizen gekozen. Maar ook een natuurlijke vloer van hout is heel goed geschikt.

Eenvoudig in onderhoud

Hout op de vloer is gemakkelijk schoon te houden. Het is voldoende om de vloer te stofzuigen of met een vochtige doek te vegen. Houten vloeren zijn antistatisch waardoor ze geen stof aantrekken. De grootte van de plank is van groot belang, hoe breder en langer de plank, hoe minder voegen waar stof zich kan ophopen en hoe moeilijker te reinigen. Daarom is een plankenvloer een betere keuze dan een hardhouten vloer.  Hout heeft nog een ander belangrijk voordeel, in tegenstelling tot keramiek of steen, het verwarmt de ruimte.  Een houten vloer is mooi, zeer duurzaam en geeft elke ruimte een uniek karakter.

De professionals van Bax Houthandel adviseren u graag over de juiste vloer passend bij uw persoonlijke eisen en wensen.