Meeste mensen zijn uiteraard bekend met aluminium. Het is een robuust materiaal en zelfs drie keer zo licht als staal. Hierdoor is het zeer geschikt voor verschillende toepassingen. Aluminium is een van de meest gebruikte metalen van de bouwsector. Meeste metaalbewerkingsbedrijven kunnen er aluminium muurafdekprofielen, aluminium lekdorpels, aluminium waterslagen of aluminium profielen van maken. Dit komt vooral omdat het in verhouding tot zijn gewicht vrij sterk is. Wat ook een zeer groot voordeel is van aluminium is dat het niet roest maar oxideert. Dit wil zeggen dat er een dun laagje overheen komt wat het metaal afsluit van zuurstof. Hierdoor kan aluminium niet verder roesten en beschermt het zichzelf. Dit geeft aluminium over een bepaalde tijd een doffere kleur.

Werk uw muren af met muurafdekprofielen!

Architecten gebruiken steeds vaker aluminium muurafdekprofiel om hun projecten mee af te werken. Aluminium muurafdekprofielen zijn namelijk niet alleen functioneel, maar hebben ook een grote esthetische waarde. Aluminium muurafdekprofielen kunt u gebruiken om uw dakrand, balkon of muur te verfraaien. Tevens beschermen muurafdekprofielen uw pand ook tegen weersinvloeden zoals regenwater, ijs, vorst en sneeuw. De verhoogde rand voorkomt afdruipen van regenwater en vuil op uw gevel en zorgt dat het netjes afgevoerd wordt via de afvoer van het dak. Hierdoor hoeft u uw gevel minder vaak te reinigen.

Wat zijn de voordelen van aluminium lekdorpels?

Aluminium lekdorpels zijn profielen die bevestigd worden aan de boven of onderzijde van een buitenkozijn of dakrand. De functie van aluminium lekdorpels is om regenwater af te voeren. Bij metaalbewerking bedrijven kunt u aluminium lekdorpels in diverse kleuren laten produceren. Zo is het een stijlvolle afwerking van uw pand die buiten functionaliteit ook mooi oogt. U ziet aluminium lekdorpels daarom ook steeds vaker worden toegepast in architectonische projecten. Een van de vele voordelen van een aluminium lekdorpel is dat u het nauwelijks hoeft schoon te maken. Het maakt zichzelf schoon zodra het een keer geregend heeft.

Op zoek naar raamdorpels of muurafdekprofielen?

Muurafdekprofielen en raamdorpels zijn geen overbodige luxe in Nederland. Ze beschermen uw spouwmuur en gevel tegen hemelwater. Gezien in een land zoals Nederland toch behoorlijk wat regen kan vallen kan er zonder muurafdekprofielen of raamdorpels vocht ontstaan die niet makkelijk te verwijderen is. Om het te verwijderen kan het aardig oplopen in de kosten. Bent u op zoek naar op maat gemaakte raamdorpels of muurafdekprofielen? Dan raden wij het aan om te gaan naar een metaalbewerkingsbedrijf bij u in de buurt! Meeste metaalbewerkingsbedrijven hebben een eigen machinepark waarmee zij naar uw wens een proef product kunnen maken.