Een entresolvloer is goed voor een extra ruimte en vloeroppervlak. De vloer staat ook bekend onder de naam Mezzaninevloer, verdiepingsvloer, systeemvloer of tussenvloer. De toepassingen zijn veelzijdig en zijn onder andere toepasbaar voor opslag en een extra kantoor. Het systeem zorgt ervoor dat je in een relatief korte tijd een vloeroppervlak extra bezit.

Wat is een entresolvloer precies?
Entresol of mezzanine vloeren dragen ook de naam verdiepingsvloer of tussenvloer. Het gaat hier om een zelfdragende constructie gemaakt van staal. De afwerking vindt plaats door middel van houten vloerpanelen en daarbij behorende accessoires. De vloeren worden vaak ingezet om een extra kantoor of winkelruimte te realiseren. Verbouwen of verhuizen is niet meer nodig als je gebruik gemaakt van een entresolvloer.

Opbouw van de vloer
De vloer bestaat voornamelijk uit staal. Een voorbeeld hiervan zijn stalen kolommen, voetplaten, hoofd en kinderbalken maar ook koppelhoeken en diverse bevestigingscomponenten. De afwerking geschiedt middels houten vloerpanelen. Er worden hierbij houten vloer panelen bevestigd die 38mm dik zijn. Ze beschikken over een harde persing waardoor ze enorm krachtig zijn. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een kunststof laag die garant staat voor een optimale weerkaatsing van het licht. De bovenzijde van de vloer is geheel naturel en kan hierdoor geheel naar wens worden bewerkt. Indien dit gewenst is kan er ook gebruik worden gemaakt van metalen roostervloeren.

Accessoires voor de vloer
De vloer kan geheel naar wens worden afgewerkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan trappen, tussenbordes maar ook leunconstructies en palletopzetplaatsen. Er wordt ook vaak genoeg gebruik gemaakt van goederenliften in combinatie met de mezzanine vloeren. Dit wordt vaak ingezet als er meerdere verdiepingen aanwezig zijn.