Je gaat een nieuwe vloer kopen voor je woning? Er zijn veel opties. De ene vloersoort gaan langer mee dan andere. Wonen er kleine kinderen of juist senioren? Is eenvoudig onderhoud belangrijk? Wil je vloer zelf kunnen leggen? Heb je vloerverwarming of wil je die samen met de nieuwe vloer aanschaffen? Het zijn allemaal aspecten waarmee je rekening zou moeten houden bij het uitkiezen van een nieuwe vloer. In de volgende paragraaf gaan we op een aantal soorten vloeren in. Op zoek naar PVC vloeren in Rotterdam? Lees dan snel verder.

Soorten vloeren

De volgende soorten vloeren worden hier besproken:

  • tapijt
  • vinyl
  • PVC
  • laminaat
  • tegels

Tapijt

Tapijt komt als een rol of tegels. Je kunt een tapijt zelf leggen. Als je gaat verhuizen is dat mee te nemen. Het is geluiddempend. Vanwege de stroefheid is het de meest voor hand liggende keuze voor senioren. Er zijn vele kleuren en motieven. De kosten zijn laag. Het is minder duurzaam dan andere vloersoorten en vlekgevoelig. Het is geen goede keuze als je allergisch bent voor stof. Het is ook minder hygi├źnisch dan andere vloeren. Combineren met vloerverwarming is mogelijk.

Vinyl

Vinyl komt normaliter op een rol. Zelf leggen is mogelijk. Het materiaal wordt vastgelijmd. Je kunt het dus niet meenemen als je gaat verhuizen. Het is geluiddempend. Er is veel keuzes tussen motieven. Vinyl gaat lang mee en is gemakkelijk te onderhouden. Niet elke vinylvloer is geschikt voor vloerverwarming.

PVC

Een PVC vloer bestaat uit lagen van PVC. Het is relatief simpel zelf te leggen. PVC vloeren komen in tegel- en strookvorm. PVC vloer wordt gelijmd of gebruikt een kliksysteem. In het laatste geval kan die bij verhuizing worden meegenomen. Er zijn allerlei motieven. PVC gaat lang mee en is onderhoudsvriendelijk. Combineren met vloerverwarming kan goed.

Laminaat

De planken worden gemaakt door houtvezels samen te persen met erop een kunststof laag voor de bescherming ervan. Ze hebben daardoor een goede levensduur en zijn gemakkelijk te onderhouden. Zelf leggen en meenemen bij een verhuizing vormen geen probleem. Datzelfde geldt voor het combineren met vloerverwarming. Laminaat is echter wel tamelijk gehorig.

Tegels

Het zelf leggen van een tegelvloer is niet aan te raden. Je kunt die ook niet meenemen bij een verhuizing. Tegelvloeren gaan echter lang mee, kunnen tegen een stootje en zijn simpel schoon te maken. De tegels komen in een paar maten. Een tegelvloer is prima geschikt voor vloerverwarming.

Bron: Vloerendeur.nl