Selecteer een pagina

Het isoleren van je woning is niet alleen iets voor in de winter, zodat de warmte binnen blijft. In de zomer is het ook erg belangrijk om je woning goed te isoleren, zodat het binnen aangenaam koel blijft. Maar hoe kan je je woning efficiënt en stijlvol isoleren? Wij geven je een paar tips zodat jij je woning stijlvol kan isoleren.

Ramen/glas isoleren

Je weet inmiddels vast wel dat enkelglas minder goed isoleert dan dubbelglas. Het plaatsen van dubbelglas is echter geen goedkoop klusje. Mocht je er budget voor hebben, dan is het zeker aan te raden. Iets wat vaak goedkoper is, is om raamdecoratie aan te schaffen. Normaliter verlies je namelijk zo’n 20 tot 30% aan warmte via de ramen. Door raamdecoratie is het ’s winters een stuk warmer in huis & in de zomer moet de zon extra haar best doen om je woning op te warmen. Nog een tip voor de warme dagen: sluit je raamdecoratie om het binnen wat koeler te houden.

Stijlvol en effectief

Bij isolatie denken we vaak aan warmte, maar je hebt ook andere vormen van isolatie. Wat dacht je van geluidsisolatie? Je hebt vast wel die ene buurman of buurvrouw die een houten trap hebben en het niet kan laten om met schoenen de trap op en af te gaan. En in een appartement kan je ook flink last hebben van de buren boven of onder je. Wil jij zelf niet die vervelende buur zijn? Misschien is het dan handig om vloerbedekking of een vloerkleed te kopen. Je hebt ook halve manen voor op de trap, waardoor het geluid gedempt wordt, mocht je de andere opties niet zo mooi vinden.

Check je deuren

Veel woningen hebben nog een voordeur met een ‘ingebouwde’ brievenbus. Maar wist je dat daar ongemerkt erg veel warmte door verloren gaat? Investeer in een nieuwe deur en een aparte brievenbus. Dat is niet alleen fijn om de warmte in huis te houden, maar het ziet er ook erg stijlvol uit. Want die deuren met ingebouwde brievenbus zijn nu toch echt wel uit de mode..