Eco-vloeren zijn een uitvoerbare optie waarbij gekeken wordt naar de hoeveelheid elektriciteitsverbruik die gepaard gaat met de ontwikkeling van niet-eco-vriendelijke vloerbedekkingen (dat zijn in feite zelfgemaakte tapijten). Hoewel het de niet-eco-vloerbedekking of vloerbedekking zeker niet helemaal kan veranderen, kunt u het waar mogelijk gebruiken om uw woning een stuk groener te maken. Je kan natuurlijk ook gebruik maken van houtlook tegels.

Niet-eco-vloeren kunnen gemakkelijk inconsistente natuurlijke stoffen (VOS) of zelfs dampen creëren die onveilig kunnen zijn voor uw welzijn. Ze kunnen zich ook in verwijderingsruimten bevinden die gevaarlijk kunnen zijn voor de atmosfeer. Stortplaatsen zijn stortplaatsen waar stortplaatsen worden weggegooid. Veel problemen kunnen zich voordoen door het gebruik ervan. Een aantal hiervan is bijvoorbeeld de introductie van methaan afkomstig van misbruik (wat veel schadelijker is voor het milieu dan koolstofdioxide) en de verontreiniging van water.

Bamboen zijn grassen die eruit zien als balken. Ze ontwikkelen zich extreem snel, zijn reproduceerbaar en moeilijk genoeg om in de bouw te worden gebruikt. Wollen tapijten zijn antistatische, milieuvriendelijke vloeren die van wol zijn gemaakt. Hennep is een plantaardige vezel die in tapijten kan worden geweven. Zeegras is vegetatie. Kokos is vezel van kokosnoten. Sisal is vegetatie met een strakke draad. De stop wordt geholpen door de schors van de kurkeesdoorn; het is aanvullend omdat de huid opnieuw groeit nadat deze uit de plant is gehaald om stoppers te produceren.

Onderhoudbare houtsoorten zijn hout dat wordt geproduceerd onder de criteria dat ze zeker niet veel sneller zullen worden geconsumeerd dan de bossen van hun moeder en vader kunnen bijhouden, wat de nadelige invloed op mens en milieu kan veroorzaken. Onderhoudbare houtsoorten zijn groen omdat ze voortkwamen uit planten die genieten van kooldioxide uit de omgeving en een veel betere planeet genereren; ze zijn ook hernieuwbaar, door de onderhoudbare technieken die worden gebruikt om minder te gebruiken en ze te behouden.

Uw grootste milieuvriendelijke optie voor huisbevloering kan wollen tapijten zijn, deze zijn voor 100% recyclebaar, kunnen volledig natuurlijke backing gebruiken en kunnen onbehandeld worden verkregen en hebben geen enkele gevaarlijke reinigingschemicaliën nodig. Daarnaast kan je de verwarming lager zetten en lekker gaan liggen onder een warm dons dekbed.

Niet-eco-vloerbedekkingen kunnen onvoorspelbare, volledig natuurlijke stoffen (VOS) benzine of zelfs dampen veroorzaken die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid en welzijn. Wollen tapijten zijn antistatische, milieuvriendelijke vloeren gemaakt van wollen. Kurk wordt geholpen om uit de schors van de esdoornplant met stop te komen; het is replenishable gezien dat de schors opnieuw groeit op zijn eigen nadat het eigenlijk is afgeschraapt uit de boom om kurken te creëren.