Een PVC vloer is op zich al een prachtige vloer, een PVC vloer visgraat geldt helemaal als het summum van beschikbare vloeren voor in je huis. Niet langer is de visgraatvloer alleen beschikbaar in hout, maar nu dus ook gewoon in het ijzersterke PVC. Daarmee combineer je een fraaie vloer in visgraat met een kwalitatief ijzersterke vloer en combineer je dus het beste van twee werelden.

Matte finish
Kies je voor een PVC vloer visgraat, dan zullen de specialisten nadat ze de vloer gelegd hebben kiezen voor een extra matte finish. Daardoor is de vloer amper van een houten vloer met visgraat te onderscheiden. Hoewel een PVC vloer bestaat uit vinyl, is PVC veel sterker dan vinyl en heeft het een hardere toplaag. Een PVC vloer bestaat bovendien uit planken – al dan niet met de bekende V-groef- en wordt dus niet zoals bij vinyl wel het geval is kamerbreed gelegd.

Authentieke uitstraling
Genieten dus, straks met je PVC vloer visgraat die niet alleen heel fraai is en je woning een schitterende uitstraling geeft, maar ook nog een lange levensduur kent en in vergelijking met andere vloeren veel langer meegaat. Dat compenseert ook de wat hogere aanschafprijs van een PVC vloer die over unieke eigenschappen beschikt. Zo zijn PVC vloeren vochtbestendig en gebruik je de PVC vloer visgraat dus ook gewoon in de badkamer. Een PVC vloer heeft een authentieke uitstraling en voelt altijd snel warm aan omdat de vloer zich aanpast aan de omgevingstemperatuur. PVC vloeren zijn prima te combineren met vloerverwarming, dempen het geluid en kunnen zeker tegen een heel behoorlijk stootje.

Plakplinten zijn overbodig
Zeker als je een prachtige PVC vloer visgraat laat leggen in een appartement of tussenwoning is de demping erg belangrijk. Anders worden je onder, boven en buren links en rechts van je steeds geconfronteerd met de bekende loopgeluiden. Dat zou jij zelf ongetwijfeld ook als zeer storend ervaren. Nog iets, je nieuwe PVC vloer visgraat wordt strak tegen de muur gelijmd en plakplinten zijn dus niet nodig bij de afwerking van deze vloer. En ook dat wordt door liefhebbers als een voordeel beschouwd, want plakplinten en een schitterende PVC vloer visgraat matchen niet echt.

Vlakke ondergrond is wel een vereiste
Houd er wel rekening mee dat je de fraaie PVC vloer visgraat altijd op een vlakke ondergrond plaatst. Anders zie je straks alle oneffenheden en dat zou jammer zijn. Het is toch al verstandig om de PVC vloer door professionals te laten leggen. Het zou eeuwig zonde zijn dat een mooie PVC vloer visgraat niet op de beste en mooiste manier gelegd wordt. En de investering die het laten leggen kost, overleef je ook wel weer.Bespaar op de maandelijkse energienota
Over overleven gesproken, door PVC vloer visgraat te combineren met vloerverwarming blijft de warmte langer binnen en kun je dus ook nog eens bezuinigen op de maandelijkse energienota. PVC vloeren zijn duurzame vloeren en milieuvriendelijk bovendien. Dit omdat de PVC vloer visgraat bestaat uit voor de volle honderd procent te recyclen materialen.