Is je woning toe aan een nieuwe vloer? Of heb je net een huis gekocht en wil je de vloer aanpakken? Dan sta je voor een lastige keuze, of je nu gaat voor een gietvloer, tegels of tapijt! In het volgende artikel geef ik je een aantal handige tips die je zou kunnen volgen bij het kiezen van een nieuwe vloer!

Eerst verwijderen

Hoogstwaarschijnlijk ligt er nu een vloer in je woning die je wil gaan aanpakken en voordat je nieuwe vloer gelegd kan worden, is het handig om na te denken hoe je de oude vloer gaat verwijderen. Er zijn speciale bedrijven die vloertegels verwijderen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Denk hier dus goed over na!

Vloer per ruimte

Het is belangrijk om in kaart te brengen in welke ruimte de vloer gelegd gaat worden. In een keuken en badkamer moet je er rekening mee houden dat de vloer wel vochtbestendig moet zijn. Hout kan je in beide gevallen dus het beste meiden. Een vloer van tapijt is wellicht een fijne keuze voor in de slaapkamer, maar minder handig voor in de woonkamer. Het is handig om dit eerst van te voren in kaart te brengen, voordat je keuzes gaat maken.

Hoe ga je de vloer gebruiken?

Wanneer je kinderen of huisdieren hebt, zal je andere keuzes maken dan wanneer je alleen woont. Het is daarom ook van belang om de praktische zaken van de vloer in acht te nemen. Met kinderen en huisdieren is het fijn als een vloer makkelijk schoon te maken is. Kijk ook naar de duurzaamheid van de vloer, hoe intensief gaat deze gebruikt worden en hoe lang wil je dat de vloer mee gaat? Dit zijn allemaal aspecten om in je achterhoofd te houden bij het maken van een keuze voor een vloer!