Een houten vloer is een populair materiaal voor oppervlaktebekleding dat sinds de introductie van een modern interieur in verschillende binnenruimtes wordt gebruikt. Het is onderhoudsarm, duurzaam, gaat ook nog eens voor een erg lange tijd mee en heeft een prachtige zachte uitstraling die door veel bezitters van een eigen huis kan worden gewaardeerd. Hoewel bepaalde soorten vloeren een groot succes kunnen zijn in je badkamer, zal hout in de badkamer meer onderhoud vergen dan op andere plaatsen.

Voordelen van een vloer van hout in de badkamer

Een van de grootste nadelen van tegels is dat het fris is, met name in de winter. Aangezien de badkamer een ruimte is waar je vaak op blote voeten gaat, kan dit een probleem zijn. Houten vloeren geven de kamer een veel warmer en comfortabeler gevoel onder de voeten. De aardetintkleuren zorgen er ook voor dat de hele kamer uitnodigender en uitnodigender lijkt.

Een natuurlijk kunstwerk met zijn individuele nerfpatroon

Het grootste voordeel van het gebruik van hout in de badkamer is dat het vooral heel erg mooi is. Het geeft ruimtes een natuurlijk gevoel en biedt tegelijkertijd een unieke aantrekkingskracht. /p>

Een duurzame vloer met een lange levensduur

Een goed onderhouden, een massief houten vloer uit Boxtel is een zeer duurzaam. Deze vloeren hebben over het algemeen een levensduur van 25 jaar, waardoor deze vloeren voor een erg lange tijd net zo geliefd zijn als keramische of stenen tegels. Wanneer hout bekrast raakt, kan het worden geschuurd en opnieuw afgewerkt om het oppervlak te vernieuwen.

Zorg voor regelmatig onderhoud

Het is van groot belang om de afwerkingslaag van jee vloer intact en sterk te houden als je ervoor kiest om een vloer van hout in je badkamer te legen. Dit is immers de beste bescherming en voorkomt dat het hout aangetast kan worden door vuil en vocht. Je kunt eenvoudig en snel testen of de afwerklaag nog helemaal in de goede staat is is door een klein laagje water op het oppervlak te laten vallen. Daarna kun je direct zien of het water gaat parelen of juist direct in het hout wordt opgenomen. Als het parelt, is de afwerking prima, maar als het het in het hout trekt, is het verstandig om zo snel mogelijk een nieuwe toplaag aan te brengen. Let vooral op scheuren tussen vloerplanken.

Maak gebruik van badmatten in de badkamer

Badmatten kun je op een slimme plek neerleggen. Denk hierbij aan net buiten jee badkuip of in de buurt van de wastafel. Het opvangen van opspattend waterdruppels of druppels van natte, vers gewassen voeten kan schade aan de vloer voorkomen. Als een badmat verzadigd raakt, laat hem dan aan de lucht drogen zodat hij geen vocht tegen de vloer kan houden. De beste badmatten hebben een stevige rubberen of vinylrug die voorkomt dat vocht doorlaat.