Tegenwoordig zijn we allemaal bezig met duurzamer leven. We worden ons steeds meer bewust over hoe we leven op aarde en hoeveel schade we eigenlijk toe richten. Wij hebben hieronder 4 stappen opgesomd waarmee je het milieu een handje meehelpt.

1.     Start met het scheiden van afval

Velen van ons zijn hier gelukkig al erg bewust mee bezig, maar nog lang niet iedereen houdt zich bezig met het scheiden van afval terwijl dit toch al heel veel kan opleveren. Plastic, batterijen, papier en glas zijn materialen die gerecycled kunnen worden. Hiermee behalen we een schoner milieu. Het is met name goed om te weten dat batterijen (klein chemisch afval (kca)) niet bij het gewone afval horen. Tegen de tijd dat ze verwerkt worden leveren ze ontzettend veel schadelijke stoffen op. Je kunt batterijen vaak kwijt bij supermarkten en winkels.    

2.     Vervang je cv-ketel

Wist je dat een oude cv ketel, ouder dan 15 jaar, 17% van de opgewekte energie verliest? Ontzettend zonde natuurlijk! Nu is het zo dat er in veel woningen nog verouderde cv-ketels hangen. Overweeg daarom eens om een nieuwer model te kopen. Met een nieuwe, zuinigere cv-ketel kun je een hoop geld en energie besparen. Er zijn verschillende cv-ketel merken met duurzame ketels. Ori├źnteer bijvoorbeeld eens naar nefit ketels. Zo help je het milieu weer een handje mee.

3.     Kies voor een slimme thermostaat

Een verkeerd afgestelde thermostaat zorgt nog altijd voor veel verloren energie, en dit is ontzettend zonde. Als je niet thuis bent is het ook niet nodig als de verwarming staat te loeien. Met een slimme thermostaat kun je via je smartphone bepalen wanneer je de verwarming hoger en lager zet. Ook past een slimme thermostaat zich aan jouw levensstijl aan. Als je de temperatuur regelt via een slimme thermostaat levert het naast verspilling van energie ook veel gemak en comfort op.

4.     Wek je eigen energie op

Als je je eigen energie opwekt ben je super duurzaam bezig! Dit is mogelijk met zonnepanelen. De zon is een oneindige energiebron en daar kunnen we goed gebruik van maken. Een investering in zonnepanelen is een duurzame oplossing die je binnen een kleine 10 jaar hebt terugverdiend. Daarentegen gaat een zonnepaneel meestal wel 25 jaar mee en kun je hier dus veel rendement uit halen!