Epoxy vloercoatings worden steeds vaker toegepast, door zowel particulieren als bedrijven. De vloer van uitgehard kunststof kent veel voordelen ten opzichte van andere vloeren, waardoor de populariteit blijft groeien. Overweeg jij ook om een epoxy vloer aan te laten leggen? Wij hebben de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje gezet.

Een prachtige, strakke vloer

Wil jij jouw woning, bedrijfspand, loods of fabriekshal van een strakke, verzorgde vloer voorzien? Dan is een epoxy vloercoating de beste keuze. Een epoxy vloercoating wordt gemaakt van kunststof polymeer. Door de kunststof vloeibaar te maken kan deze makkelijk over de vloer verdeeld worden. Nadat de kunststof is uitgehard ontstaat er een egale, strakke vloer met een verzorgde uitstraling. Epoxy vloercoatings zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen worden uitgerust met een antislip laag en instrooivlokken. Hierdoor is er voor elke ruimte een passende epoxy vloercoating verkrijgbaar.

Krachtig, slijtvast en hoog belastbaar

Epoxy vloercoatings worden gemaakt van kunststof polymeer. Als dat uithardt ontstaat er een strakke gladde vloer met een hoge hardheid, die goed tegen een stootje bestand is. Vloeren met een epoxy vloercoating kunnen hoog belast worden, waardoor epoxy vloercoatings overal kunnen worden toegepast. Van commerciële ruimtes tot bedrijfshallen en van woonkamers tot garages, alles is mogelijk. De hoge hardheid van epoxy vloercoatings zorgt er niet alleen voor dat ze hoog belast kunnen worden, het zorgt er ook voor dat beschadigingen, deuken en krassen nagenoeg niet voorkomen. Daarnaast zijn epoxy vloercoatings vloeistofdicht en bestand tegen zuren en chemicaliën, waardoor de vloer geschikt is voor allerlei soorten ruimtes.

Hygiënisch

Epoxy vloercoatings hebben een glad oppervlak dat geen poriën bevat. Daarnaast is een vloer met een epoxy vloercoating volledig naadloos. Het gladde oppervlak van een epoxy vloercoating zorgt ervoor dat deze makkelijk schoon te houden is en dat er geen vuil op de vloer achterblijft. Hierdoor voldoen epoxy vloercoatings aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne en zijn ze zeer geschikt voor ruimtes waar hygiëne van groot belang is, zoals (professionele) keukens en andere ruimtes waar met voedsel wordt gewerkt.

Onderhoudsarm

Ben je op zoek naar een onderhoudsarme vloer? Ook dan is een epoxy vloercoating de beste keuze. Epoxy vloercoatings behoeven op zo nu en dan een schoonmaakbeurt na geen onderhoud. De vloeren blijven van zichzelf netjes en nemen geen vuil aan, waardoor je weinig tijd kwijt bent aan het onderhouden ervan.

Overige voordelen

Overige voordelen van een epoxy vloercoating zijn:

  • Een vloer van een epoxy vloercoating voorzien is relatief goedkoop, zeker ten opzichte van alle voordelen die het met zich meebrengt
  • Epoxy vloeren kunnen vrij eenvoudig worden aangelegd, waardoor het niet perse nodig is om een professional in te huren (mits je zelf een beetje handig bent)
  • Na het aanleggen kan een vloer met een epoxy vloercoating relatief snel in gebruik genomen worden