Selecteer een pagina

Heb je ooit al eens een bezoek gebracht aan Japan en ben je er ook blijven overnachten? In dat geval is de kans groot dat je in aanraking bent gekomen met een zogenaamde ‘futon matras‘. Het merendeel van de Japanse gezinnen slaapt op een futon matras welke gewoon op de grond wordt neergelegd. Op het ogenblik dat de wekker gaat rol of vouwt men de matras op en stopt men deze weg. Op deze manier kan de slaapkamer gedurende de dag ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Gezien het feit dat de huizen (eigenlijk veelal appartementen) in Japanse steden veelal ongelofelijk klein zijn is dit geen overbodige luxe. De voorbije jaren kan er echter worden vastgesteld dat de futon matrassen ook in Europa steeds populairder worden. Hoe dat precies komt vertellen we je graag op deze pagina.

             Maak kennis met het futon bed!

Door de jaren heen hebben we tal van verschillende soorten bedden op de markt zien verschijnen. Het ging hierbij niet alleen om de inmiddels razend populaire boxspring, maar wat ook te denken van waterbedden? De laatste nieuwe trend op de Europese markt lijkt echter het futon bed met bijbehorende matras te zijn. Deze bedden beschikken over een (naar Europese normen) erg laag frame waardoor er optisch meer ruimte kan worden gecreëerd in de slaapkamer. Op de Nederlandse markt wordt er ook wel eens naar een futon bed verwezen als zijnde een platform bed.

             Wat zijn de precieze eigenschappen van een futon matras?

Voor een futon matras geldt dat ze doorgaans bestaat uit drie delen. De basis van een futon matras is een stevige kern. De hardheid waar deze kern over beschikt kan in de praktijk sterk variëren. Deze is  dan ook aan te passen aan de hand van jouw persoonlijke wensen. Een kern kan gemaakt zijn van comfort schuim, maar kan bijvoorbeeld ook zijn gemaakt op basis van natuurlijk latex en kokos vezel. Het afdekken van de kern waar een futon matras over beschikt gebeurt steeds door middel van verschillende lagen katoen. Finaal wordt er voor gekozen om de futon nog af te dekken met behulp van een fijne, zachte katoenen tijk. Opvallend is dat de productie van een echte futon matras steeds volledig met de hand gebeurt. Er wordt bij het vervaardigen van deze matrassen bovendien gewerkt volgens een eeuwenoude traditie.

             Uitstekend geschikt voor kleine woningen

Veel mensen zijn tegenwoordig ook in Europa genoodzaakt om kleiner te gaan wonen. Omwille van deze reden is het dan ook vaak noodzakelijk om zo efficiënt mogelijk met de beschikbare ruimte om te springen. Op dit vlak kan een futon natuurlijk een niet onbelangrijke meerwaarde realiseren. Door gebruik te maken van een matras als deze beschik je immers over een exemplaar welke perfect opvouwbaar is. Dit kan bijvoorbeeld een uitstekende oplossing bieden aan mensen die een studio huren. Tijdens de nacht kan je nog steeds lekker comfortabel slapen, maar overdag hoeft je bed of matras nooit meer in de weg te liggen. Lijkt dit jou ook wel wat? Waarom dan nog langer wachten? Ontdek vandaag nog wat een futon matras voor jou kan betekenen! Maak kennis met de TexelseSlaapfabriek.