Laminaat werd vooral in de beginjaren gebruikt als  vervanging van de massieve houten planken. Een vloer die gelegd is van massieve houten planken is mooi, maar wel erg kostbaar. Daarom is er gezocht naar een product dat op houten planken lijkt, maar veel goedkoper is. Daarvoor is laminaat in de plaats gekomen. De kwaliteit van het tegenwoordige laminaat is zo goed dat het bijna niet meer van massieve houten planken te onderscheiden is. Ondanks dat het laminaat wel van hout is vervaardigd, heeft het niet dezelfde eigenschappen als een massieve houten vloer. Het belangrijkste voordeel van laminaat ten opzichte van een massieve houten vloer is dat het vele malen goedkoper is.

De opties bij het gebruik van laminaat

Bij de aankoop van laminaat kun je kiezen uit een met een v-groef of een zonder. Wanneer u het laminaat aanschaft met de v-groef heb je het idee dat u over een massieve houten vloer loopt. Door een laminaat met een v-groef heb je ook het voordeel dat het laminaat niet zo snel beschadigd zal worden. De korreltjes zand of steentjes die aan de zolen van uw schoenen zitten, zullen veel minder krassen op het laminaat aanbrengen, omdat ze in de groef worden gelopen. Omdat het vuil in de groef wordt verzameld, is het ook gemakkelijker op te zuigen met een stofzuiger. De v-groef ontstaat door aan beide zijde van een plank laminaat schuin af te werken. Je kunt ook kiezen voor laminaat waarin meer groeven zijn aangebracht.

Een veel verkochte laminaatsoort

Het laminaat CanDo is een veel verkochte laminaatsoort, waarbij vooral de plank met een lengte van 184,5 cm gewild is. Deze wordt de extra breed en extra lang XXL genoemd. Hij bezit een hoogwaardige slijtlaag en is daardoor geschikt voor licht commercieel gebruik. Door deze eigenschappen heeft u bij CanDo laminaat 20 jaar garantie.

De kenmerken van het CanDo laminaat

De dikte van de CanDo laminaatvloeren bedraagt 7 mm. Aan de lange zijde heeft het laminaat een v-groef. Deze geeft de vloer een mooie aanblik. De robuuste slijtlaag die erop is aangebracht, geeft het laminaat een extra lange levensduur en dus ook garantie. Doordat de vloer voorzien is van een kliksysteem is hij gemakkelijk te leggen. Voordat je de vloer gaat leggen, moet je hem wel, in de ruimte waar het gelegd gaat worden, eerst een paar dagen laten acclimatiseren. Wanneer de CanDo laminaatvloer op de juiste manier is aangebracht, zul je er nog vele jaren van kunnen genieten. Wanneer je de vloer zelf gaat leggen, moet je wel eerst goed kijken waar je rekening mee moet houden. Belangrijk is dat je  op bepaalde plaatsen ruimte moet vrij houden, omdat een houten vloer, als hij warm wordt, gaat uitzetten.  

Bron: Vloerenexpert.nl