Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat er tegenwoordig steeds vaker gebruik wordt gemaakt van zogenaamd schuimbeton. Het gaat hierbij om een zeer speciale vorm van beton welke in de praktijk ongelofelijk veel verschillende voordelen met zich meebrengt voor de gebruiker. Heb je binnenkort ook een bepaald karwei welke moet worden uitgevoerd waarvoor je gebruik wenst te maken van schuimbeton? Wil je graag in eerste instantie een goed beeld hebben van alle voordelen die er zijn verbonden aan het gebruik van schuimbeton? Ontdek deze voordelen dan snel hier op deze pagina!

1.) Schuimbeton is ongelofelijk duurzaam

In eerste instantie is er het feit dat schuimbeton er om bekend staat over een ongelooflijke duurzaamheid te beschikken. Dit is het gevolg van het feit dat het ongevoelig is voor zowel schimmel als rotten. Werd er in het verleden nog nagenoeg uitsluitend gekeken in de richting van technische oplossingen? Dan speelt de duurzaamheid vandaag een veel belangrijkere rol. Er worden tijdens het productieproces speciale vulmiddelen toegevoegd aan schuimbeton waardoor er sprake is van een aanzienlijk mindere belasting voor het milieu. Mede omwille van deze reden wordt er in de praktijk bij de realisatie van duurzame verbouwingen steeds vaker gebruik gemaakt van schuimbeton.

2.) Schuimbeton heeft een laag volumegewicht

Schuimbeton staat er om bekend over een bijzonder laag volumegewicht te beschikken. Dit niet in het minst wanneer we schuimbeton gaan vergelijken met de standaard betonsoorten. Dit zorgt ervoor dat schuimbeton in de praktijk een zeer fijn materiaal is om mee aan de slag te gaan. Steeds meer vakmensen maken er dan ook met alle plezier gebruik van.

3.) Schuimbeton kan erg eenvoudig worden aangebracht

Van schuimbeton is eveneens bekend dat ze in de praktijk erg eenvoudig kan worden geplaatst. Bovendien is het met schuimbeton ook mogelijk om alle gewenste hoeken te bereiken. Dit is uiteraard het gevolg van het feit dat het mengsel over een vloeibaar karakter beschikt. Wist je bovendien ook al dat schuimbeton in de praktijk ook erg eenvoudig kan worden gelegd? Het is dan ook gemiddeld in slechts één dag tijd mogelijk om een laag beton te realiseren. Dit maakt een behoorlijk verschil op vlak van overlast. Hou uiteraard wel nog altijd rekening met de vereiste droogtijd. Deze kan (afhankelijk van de omstandigheden) uiteindelijk oplopen tot zeven dagen!

Nog 2 interessante, extra voordelen van schuimbeton

Bovenstaande voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van schuimbeton zijn reeds erg interessant, maar er is meer. Op het ogenblik dat je voor bijvoorbeeld jouw verbouwingen gebruik gaat maken van schuimbeton kan je dan ook eveneens rekenen op deze voordelen:

  • Schuimbeton beschikt over een net zo sterk karakter als gewone beton;
  • Schuimbeton is ongevoelig voor zowel schimmels als houtrot;

Bovenstaande voordelen zorgen ervoor dat schuimbeton in de praktijk zeer vaak wordt gebruikt voor het vervangen van een slechte of een rottende houten vloer. Het feit dat schuimbeton ongevoelig is voor schimmels en houtrot zorgt er bovendien ook nog eens voor dat je nooit meer problemen zal ondervinden met de fundering. Ook vochtproblemen die in je woning zijn ontstaan kunnen met schuimbeton eenvoudig een halt toegeroepen worden.