Stel dat ik je heb verteld dat onderzoeken hebben bevestigd dat er in het huis verontreinigende hoeveelheden tussen 2-5 keer hoger komen dan buiten, en allemaal als gevolg van het type vloerbedekking dat je gebruikt – zul je nog steeds kijken naar het gebruik van dezelfde soort tapijten en vloerbedekking?

Je merkt dat het installeren van dit soort vloeren de hemel belast met duizenden instabiele, volledig natuurlijke verbindingen – meestal bekend als VOC’s, evenals carcinogenen zoals chemicaliën en benzeen. Het kan jaren duren voordat deze medicijnen verdwijnen uit de sfeer in ons huis en alsof dat nog niet genoeg is – tapijten moeten worden gereinigd en worden behandeld met schadelijke chemicaliën om vuil en vocht uit te zetten! Tapijten zijn bovendien berucht om het opvangen van schadelijke graschemicaliën, allergenen en VOC’s die worden gevolgd van buiten, via honden en schoeisel.

Daarom is het een must om te kiezen voor onderhoudbare, milieuvriendelijke vloerbedekkingsmogelijkheden! Zeker, dit zou niet alleen gezondheidsproblemen minimaliseren, maar er zijn ook opvallend trendy opties om uit te kiezen die veel duurder zijn dan traditionele vloeren. Deze vloeren zijn gemaakt van milieuvriendelijke en gerecycleerde producten die uw manier creëren om uw huis te verbeteren, een verantwoorde en gezonde en evenwichtige woning.

Hoewel zachthout zeker niet de perfecte vloer is, is kurk om verschillende redenen een uitstekende keuze. Het is normaal gesproken flexibel en dus zeer comfortabel. Het hout biedt zowel thermische als geluidsisolatie en de duurzame eigenschap van de vloer garandeert dat bewijzen niet achterblijven van hoge hakken of zelfs meubels. Bovendien zijn de vloeren hypo-allergeen en drijven vuil, vuur en ongedierte weg. Alsof dat niet voldoende was, zijn ze gemaakt van de schors van de esdoorn, die zich in feite elke 3 jaar ontwikkelt. Aldus is de schade aan de atmosfeer laag of zelfs helemaal niet-bestaand.


Tegels en linoleum zijn een levendige techniek om de ruimte te verlichten en zijn beter voor keukens en badkamers. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden, toegankelijk in een grote verscheidenheid en voor elke prijsklasse. Bovendien zijn volledig natuurlijke houten vloeren een goede ecologische vloeroptie omdat ze hypo-allergeen en biologisch afbreekbaar zijn!

Je ziet dat het monteren van dit soort vloerbedekkingen de hemel bevat met honderden vluchtige natuurlijke materialen – vaak bekend als VOC’s, en met gezondheidsrisico’s zoals formaldehyde en benzeen.