In maart 2020 brak de corona crisis uit, waardoor Nederland massaal thuis moest blijven. Een trend die hierdoor is ontstaan, is dat mensen veel meer thuis zijn gaan klussen en renoveren. Oude projecten werden weer opgepakt of nieuwe projecten werden gestart, zoals het klaarzetten van de woning voor werk. In dit artikel willen wij jou graag inspiratie geven, over hoe jij jouw woning op een voordelige manier kunt inrichten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor werk, aangezien we voorlopig nog vanuit huis dienen te werken.

Tip 1: creëer privacy voor jezelf

Een issue waar meerdere mensen tegenaan lopen, doordat ze meer thuis zijn dan normaal, is de privacy. Niet alleen in het huis zelf kan het lastig zijn om rustig te werken, je wordt ook nog eens afgeleid door alles en iedereen, die voorbij de ramen komen.

Het is vrij drastisch om altijd de gordijnen of de lamellen te moeten sluiten, om geen last te hebben van voorbijgangers. Daarbij zal het dan al snel te donker worden, om goed te kunnen werken. Om hier toch een oplossing voor te vinden, is het aan te raden om raamfolie te plakken. Raamfolie is een folie dat een gedeelte van jouw raam om jouw gehele raam blindert. 

Aan het plakken van raamfolie, zitten verschillende voordelen aan gebonden, Allereerst heb jij de privacy die je nodig hebt om te kunnen concentreren, zonder dat het te donker in huis wordt. Een ander voordeel aan raamfolie is dat het gemakkelijk van de ramen af te halen is en weer opnieuw opgeplakt kan worden. Het is hierbij wel van belang dat het plakgedeelte van de raamfolie beschermd blijft tegen stof en andere vuiligheid. Anders verliest de raamfolie haar plakkracht.

Tip 2: breng meer groen in huis

Een andere voordelige manier om jouw woning op te knappen, is door meer planten aan te schaffen. Planten werken namelijk rustgevend en verhogen daarbij ook het concentratieniveau. Dit komt vanwege de extra zuurstoftoevoer de je hiermee creëert.

het maakt in principe niet uit welke plant je dan in jouw woning plaatst. Ben jij dol op bloemen? Kies dan niet voor het kopen van bossen bloemen, maar kies dan voor een plant met bloemen. Een bos bloemen houdt namelijk circa 6 dagen en kan daardoor niet hetzelfde effect creëren, als planten dat doen. 

Tip 3: het hebben van goed internet

Doordat men massaal vanuit huis moest gaan werken, zijn er veel frustraties ontstaan door het hebben van traag internet. Overstappen hoeft niet perse de oplossing te zijn, want sommige postcodes hebben nou eenmaal een ongunstige locatie, als het aankomt op snelheid van internet. 

In dit geval, is het verstandig om via jouw provider wifi versterkers te regelen. Deze wifi versterkers kun je op verschillende plekken in het huis plaatsen, waardoor je een sterkere verbinding hebt. Dit geldt ook voor de lastige locaties, zoals de zolder- of een kelderkamer.

Zoals je hierboven gelezen hebt, kun je heel voordelig jouw huis opfleuren en het office proof maken. Dit kun je doen door meer privacy te creëren, met behulp van raamfolie. Daarbij is het belangrijk dat jij genoeg rust en concentratie hebt, waardoor het kopen van een plantje een goede oplossing is. Tot slot, maak je de woning af met wifi versterkers, zodat jij overal goed internet hebt.