5 Verschillende soorten duurzame eco vloeren

Geplaatst door

Je wilt graag een duurzame vloer aanschaffen, maar wat voor vloer krijg je dan eigenlijk? Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende soorten duurzame vloeren. Denk aan een houten laminaatvloer, of een vloer met kokos tapijt. Naast deze twee soorten zijn er nog meer verschillende eco vloeren. Voor iedere woning en iedere ruimte is wel een geschikte vloer te vinden, ook in categorie duurzaam/eco is de keuze erg groot. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je met een suffe vloer komt te zitten wanneer je voor duurzaamheid kiest!

1. Houten vloer

Hout gaat onwijs lang mee en kan daardoor wel betiteld worden als duurzaam. Het is wel belangrijk om te controleren of het hout ook uit een duurzame bron afkomstig is. Het voordeel van hout is dat het in heel veel verschillende kleuren en soorten verkrijgbaar is. Daarnaast wordt hout alleen maar mooier door de jaren heen!

2. Kokos tapijt

Zoals je wel kunt afleiden uit de naam wordt kokosvezel gewonnen uit de bast van de kokosnoot. Kokosvezel is licht ruw en heel erg sterk. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat het weinig stof opneemt en onderhoudsvriendelijk is. Wat wel een nadeel van kokos tapijt is, is dat er gemakkelijk vlekken in komen.

3. Natuursteen vloer

Een vloer van natuursteen is veelal gemaakt van marmer, leisteen, graniet of kalksteen. Het materiaal is heel duurzaam en het gaat jarenlang mee. Net zoals bij een houtenvloer is het ook bij natuursteen wel belangrijk om te kijken naar de oorsprong, want als het van ver moet komen kan het voor het milieu alsnog erg belastend zijn.

4. Wollen tapijt

In de meeste gevallen is wol afkomstig van schapen, het is dus een natuurlijk product. Wol is een product met veel voordelen, mede dankzij de lanoline die in wol zit. Dit zorgt ervoor dat een wollen tapijt water afstoot waardoor er niet snel vlekken in zullen komen en dat het brandwerend is. Een wollen tapijt van goede kwaliteit blijft er jarenlang goed uitzien!

5. Papier tapijt

Het klinkt misschien vreemd, een tapijt van papier. Maar toch is dit een hele fijne en duurzame optie. Vochtige papierstroken worden tot een draad gedraaid waar uiteindelijk een waslaagje overheen wordt gedaan en hier wordt het tapijt van gemaakt. Het is een onwijs sterk materiaal, het slijt niet snel en is brandveilig. Daarnaast is een papier tapijt een perfecte oplossing voor mensen die last hebben van allergie├źn.

Verschillende soorten duurzame eco vloeren

Al met al zijn er dus veel verschillende soorten, duurzame eco vloeren op de markt. Naast de 5 genoemde in dit artikel zijn er namelijk nog veel meer soorten, denk aan sisal vloerbedekking, zeegras tapijt een bamboe of berggras vloer. Dus of je nou graag hout, steen of liever vloerbedekking hebt, het is allemaal mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *